De kosten van een keuken op maat

Iedereen droomt wel eens van een keuken op maat. Een keuken die je geheel naar eigen wensen en behoeften kan laten maken. Maar wat kost nou zo’n handgemaakte keuken op maat? Of u nu graag een landelijke keuken wilt of u zich meer op moderne keukens oriënteert: de kosten hiervan zijn afhankelijk van een paar verschillende factoren.

De keuze van de apparatuur

Keukenapparatuur heeft ook een grote invloed op de prijs van een keuken op maat. A. Hoeveel apparaten wil je verwerken in de keuken. B. Van welk merk wil je de keukenapparatuur kopen. Er zijn vele verschillende soorten merken die inbouwapparatuur aanbieden. Neem bijvoorbeeld Siemens, Bosch, AEG, Miele, Bora, Novy en nog veel meer. Het ene merk heeft kwalitatief wat betere inbouwapparaten dan de andere dus is ook het ene merk ook wat duurder dan de andere.

De keuze van het werkblad

Het werkblad bepaald ook voor een groot deel de prijs van een keukenmeubel. Over het algemeen is graniet of composiet het voordeligst. Dan krijgen we keramiek, Hi-macs en marmer. Deze steensoorten hebben wij opgesplitst in verschillende prijsgroepen, het begint bij prijsgroep 0 en eindigt bij prijsgroep 9. Tussen het goedkoopste en duurste werkblad kan maar zo € 300,- per m2 verschil in zitten.

Laat u inspireren in onze showroom

Voor ieder budget een persoonlijke maatkeuken

De hierboven genoemde punten zijn van grote invloed op de totaalprijs van een handgemaakte keuken. Uiteraard zijn er nog meer factoren die de prijs bepalen. Zoals de grootte van het keukenmeubel, de indelingen, aantal lades etc.

Bij Van de Scheur Keukens & Interieurs vinden we het belangrijk dat we voor ieder budget een persoonlijke maatkeuken kunnen maken. Dit zonder dat het consequenties heeft op sfeer en uitstraling. Onze klanten vertellen u graag meer over hoe zij de samenwerking met ons hebben ervaren.

Een voorbeeld van de kosten van een keuken op maat

Zoals eerder aangegeven maken we voor onze maatwerkkeukens gebruik van vele verschillende materiaalsoorten. Hieronder een voorbeeld wat het materiaal voor een invloed heeft op de prijs zonder al te veel invloed te hebben op sfeer en uitstraling:

Keuken met melamine fronten, composiet blad met Siemens apparatuur: € 15.000 – € 20.000
Keuken met mdf gelakte fronten, keramiek blad met Miele apparatuur: € 25.000 – € 30.000

Meer over ons maatwerk

Kwaliteit, service en onze persoonlijke aanpak zijn voor ons belangrijke speerpunten. Dus ook als het gaat om de kosten leveren wij maatwerk voor al onze klanten. We vinden het belangrijk om te onderzoeken wat u echt mooi vindt en houden daarbij uiteraard rekening met de vraag: wat kost een keuken op maat?

Wilt u graag meer weten? Wij plannen graag een persoonlijk adviesgesprek met u in.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kijk voor inspiratie op onze projectenpagina of vraag ons gratis magazine aan.