Maatwerk: meer dan meten alleen

Iedereen kent het woord maatwerk, maar toch zijn er verschillen in hoe het woord gebruikt wordt. De definitie van maatwerk is eenvoudig: een product heeft de juiste maatvoering en is dus passend. Bij Van de Scheur Keukens & Interieurs bieden we dat én meer. Wij kijken niet alleen naar de afmetingen van uw keukenkasten of uw aanrechtblad, wij kijken ook naar wat u werkelijk mooi vindt. Uw maatwerk keuken moet immers nog jaren mee. Daarom verdiepen wij ons op persoonlijke wijze in wat uw behoeftes, dromen en wensen zijn.

Van inspiratie tot inmeten: Het proces van uw maatwerk keuken

Neemt u wanneer u een bezoek brengt aan onze showroom vooral uw inspiratiebronnen mee. Wij zien graag uw foto’s of uw moodboard op internet. Geef ook gerust aan wat uw specifieke wensen zijn, want een keuken kiest u niet elke dag. Wij willen samen met u de ideale keuken realiseren, waar u nog jaren plezier van zult hebben. Het leveren van maatwerk voor uw keuken en interieur is voor ons dan ook meer dan een vak; het is een passie.

Elke kast wordt op maat gemaakt

Ieder kastje wordt bij ons daadwerkelijk op maat gemaakt. Wij zijn niet gebonden aan de standaard maat van 60 centimeter, omdat wij in onze eigen werkplaats exact rekening kunnen houden met de maten van uw keuken.

Stelt u zich voor dat u een keuken heeft met een hoogte van 2 meter 63. U wilt graag een aantal mooie, hoge kasten in uw keuken laten plaatsen, tot aan het plafond. Maar de standaardkasten van uw plaatselijke keukenzaak gaan maar tot 2 meter 50. Dat houdt in, dat u een ruimte van dertien centimeter boven de kasten overhoudt. Dat wordt dan al gauw opgelost door een afdichtkader van eenzelfde formaat te plaatsen. Natuurlijk is het een passende en nette oplossing, maar voor ons is maatwerk iets anders! Wij zetten voor uw droomkeuken niet een stapje, maar vele stappen extra.

Uw droomkeuken vraagt om maatwerk

Wij zoeken samen met u naar eenheid in uw keuken. Uiteraard heeft uw gekozen apparatuur een standaard maat. Daar kunnen we niets aan veranderen. Aan al het andere kunnen wij wel een mouw passen. Heeft uw apparatuur bijvoorbeeld een kader nodig van zes centimeter? Dan gebruiken wij datzelfde formaat in uw hele keuken. Hierdoor creëren wij een gevoel van rust en symmetrie, wat een luxe uitstraling aan uw maatkeuken geeft.

De 2 meter 63 hoge kast in uw keuken wordt ook voorzien van een kader van zes centimeter. De kast wordt hier vervolgens op aangepast. Wij kunnen immers de kast net zo hoog of laag maken als nodig is. Voor ons is een kast van 2 meter 57 dus geen enkel probleem! Uiteraard kan dit ook gerealiseerd worden met de breedte van kasten. Heeft u een keuken die vraagt om kastjes van 62 centimeter breed? Of misschien 60,3 centimeter? Wij kunnen dit zonder problemen voor u realiseren.

Maatwerk in kleur en materiaal

Ook qua materialen en kleuren kunnen wij maatwerk leveren. U kunt langskomen in onze showroom om de verschillende materialen te bekijken en te voelen. Daarnaast kunt u ook een bezoekje brengen aan onze werkplaats, waar u met eigen ogen ons ambacht kunt bekijken.

Bezoek onze werkplaats

Maatwerk in materiaal

Ook qua materiaal kunt u bij ons alle kanten op. Droomt u van een houten keuken van massief eiken? Of kiest u liever eikenfineer of gemelamineerd plaatmateriaal, met een eveneens luxueuze uitstraling? Wij maken de keuken van het materiaal dat u wenst, op de manier zoals u wilt, op de plek die u voor ogen heeft en met alle extra’s die u graag heeft. Uiteraard kunt u ook uw aanrechtblad zelf uitkiezen. Kiest u voor een natuurstenen blad? Dan kiest u tijdens het proces uw blad zelf bij een van de steenhouwerijen waar wij een duurzame samenwerking mee hebben. Op deze manier wordt maatwerk nog persoonlijker dan het al was!

Kies de perfecte kleur

Omdat wij het belangrijk vinden de lijnen zo kort mogelijk te houden, hebben wij naast onze eigen werkplaats ook een eigen spuiterij. Hier kunnen wij uw keuken in alle kleuren spuiten of beitsen die u maar wenst. We zullen u niet gauw aanraden een keuken in alle kleuren van de regenboog te kiezen, maar als u dit echt graag wilt, dan kán dat. Wij kunnen per slot van rekening uw keuken leveren in alle mogelijke RAL-kleuren en -tinten. Wij werken enkel met hoogwaardige 2-componentenlakken en eersterangs beitsen, omdat we ook op het gebied van kleur kiezen voor de beste kwaliteit.

Vertel ons uw wensen voor maatwerk

Naast kasten, materialen en kleuren heeft u misschien nog wel extra wensen. Misschien houdt u van ronde keukens of wilt u modern en landelijk graag combineren. Schroom niet om uw wensen met ons te delen. We geven u ter inspiratie een aantal ideeën, die we gerealiseerd hebben voor andere klanten:

  • Een keukentafel die een geheel vormt met uw kookeiland
  • Een speciale kast voor uw koffiezetapparaat, met een uittrekplateau
  • Een volledige koffiecorner, met alles erop en eraan
  • Schuifdeuren die net dat ene rommelhoekje verbergen
  • Een open haard, die van uw keuken een echte leefkeuken maakt

We denken dus met plezier met u mee. Wij houden immers wel van een uitdaging die maatwerk als dit met zich meebrengt.

Onze werkwijze

Heeft u interesse in een maatwerk keuken? We vertellen u in het kort wat meer over onze werkwijze: Wanneer al uw wensen bij ons bekend zijn en het inmeten achter de rug is, gaan we voor u aan de slag in onze werkplaats. Wij bouwen uw keuken en wanneer deze klaar is, zetten we deze, inclusief apparatuur, in de werkplaats in elkaar. Op deze manier zien we precies of alles de perfectie heeft die wij voor ogen hebben. Hierna breken we de keuken weer af, waarna hij naar de spuiterij gaat. Hier wordt uw keuken van de door u gewenste kleuren voorzien.

Het installeren van uw maatwerk keuken

Als uw keuken aan al onze kwaliteitseisen voldoet, komen we deze bij u installeren. Uw maatwerk keuken wordt door onze eigen monteurs geplaatst, waarbij er intensief wordt samengewerkt met de persoon die de leiding had over de productie van de keuken. Ook dit zorgt weer voor korte lijnen, waardoor uw keuken zonder problemen en op uiterst professionele wijze geplaatst kan worden. Na een laatste controle kunt u gaan genieten van uw maatwerk keuken.

Maatwerk voor keukens én interieur

Heeft u voor een maatwerk keuken gekozen en wilt u graag dat wij ons ook buigen over andere ruimtes in uw huis? Ons maatwerk houdt niet op bij het maken van keukens. U kunt bij ons ook terecht voor meubels op maat, kasten op maat of een compleet bedrijfsinterieur. Het voordeel daarvan is, dat uw de look-and-feel van uw keuken, met hetzelfde gemak kunt doorvoeren in de rest van uw woning of (thuis)kantoor. Uiteraard hanteren wij voor uw interieur dezelfde hoge standaard die we bij uw keuken hanteren. U krijgt de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Stel ons uw vragen over maatwerk

Elke keuken is anders. Elk mens is anders. En juist daarom is maatwerk zo belangrijk. Iedere keuken zien we als een mooie, nieuwe uitdaging: wij willen voor u de best passende keuken realiseren, met al uw wensen in gedachten. Dát is maatwerk voor ons. Wilt u graag meer weten over ons of heeft u nog vragen over onze werkwijze? Neem contact op of voel u van harte welkom in onze showroom in Tiel.